KERNGROEP† THEMATISCHE† FILATELIE† VLAAMS-BRABANT

Tijdens de vergadering van juni werd er uitgebreid aandacht geschonken aan het materiaal.† Aan de hand van slides gaf Leon Vandenhoeck een uiteenzetting over het gebruik van zegels en stempels in een thematische verzameling.† Het tweede deel van deze uiteenzetting zal plaatsvinden in september en zal handelen over de postwaardestukken.

De leden konden vaststellen dat er niet alleen gewone zegels gebruikt worden maar ook postzegelboekjes, variŽteiten, perfins, watermerken, opdrukken, tabs en noem maar op.† Daarbij werd ook duidelijk hoe een blad opgemaakt wordt : er vielen zowel goede als minder goede voorbeelden te bewonderen.†

Enkele leden namen, met wisselend succes, deel aan Fila-Kortrijk :

  • Guy Vanhaelewijn behaalde goud en Francis Dochez groot vermeil.
  • Yves Pauwels en Roger Callens behaalden beiden groot zilver.

    In de postgeschiedenis behaalde Roger Callens nogmaals groot zilver en de kringen van Keerbergen en Zellik waagden zich aan de Guldensporenbeker.

    De postzegelkring van Vilvoorde kreeg een voorverkoop toegewezen voor volgend jaar.

    De vergaderingen van de kerngroep vinden plaats de vierde donderdag van de maand in de lokalen van de postzegelkring van Nossegem,† Leuvensesteenweg (achter het voormalig gemeentehuis) om 20.00 uur.† Er zijn geen vergaderingen in juli, augustus en december.† Vlaams-Brabantse kringen die lid willen worden kunnen hun bijdrage voor 2002, nl. 6,20 Euro, storten op rekening 001-1767469-11 van KE.THE.FIL., p.a. Roger Hofmans, Wilgenstraat 9 te 1930 Zaventem.

    ††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† ††††††††††††††Guy Vanhaelewijn